En directe

Fórmula Estel

MOBILITAT

La DGT avança que en un futur serà obligatòria una assegurança per conduir patinets elèctrics

La nova normativa de trànsit, que entra en vigor aquest dilluns, incrementa els punts que et poden treure per les infraccions, però no la quantitat econòmica

17 març 2022

Redacció

Comparteix

La DGT ha actualitzat la Llei de Trànsit després d'una dècada sense canvis importants. El dilluns 21 de març entra en vigor, i segons ha detallat el director general de trànsit Pere Navarro, al programa 'El Matí de Ràdio Estel', "des del primer dia ja et poden multar".

Navarro ha avançat que "hi haurà una assegurança obligatòria per conduir patinets elèctrics", però que no pot dir "ni com ni quan". És la primera vegada que els vehicles de mobilitat personal entren a la llei de trànsit, i a partir d'ara, estarà prohibit circular amb auriculars i serà obligatori portar casc.

Trànsit a Barcelona
Trànsit a Barcelona

Pere Navarro ha apuntat que la nova llei és una actualització que busca adaptar-se als nous temps. En aquest sentit, la DGT posa mà dura amb les tecnologies. Amb la nova normativa, "tenir el telèfon a la mà et pot fer perdre la meitat de punts del carnet". El director general de trànsit ha puntualitzat que, en el cas de manipular un telèfon recolzat en un suport et poden treure 3 punts, com fins ara. Navarro ha recordat que les distraccions són la primera causa dels accidents mortals.

El director general de trànsit ha recalcat que amb la nova llei "s'augmenten els punts en algunes infraccions, però no la quantia econòmica de les multes". Entre els canvis més destacats de la nova normativa, s'acaba el marge dels 20 quilòmetres per hora per avançar, ja que, "davant les esfereïdores xifres de mortalitat per xocs frontals a les carreteres secundàries, s'ha de fer quelcom".

"S'augmenten els punts en algunes infraccions, però no la quantia econòmica de les multes"

La nova llei també endureix les multes per copiar a l'examen teòric del carnet de conduir. Abans s'expulsava a l'infractor, i a partir d'ara, s'haurà d'estar mig any sense poder-se tornar a examinar, a més de pagar una multa de 200 euros. Entre aquests nous canvis, també destaca que per primera vegada s'ha incorporat la llei mediambiental i el vehicle autònom a la normativa.

Navarro ha recordat que "ja no farà falta portar el carnet de conduir físicament, sinó que es podrà portar amb format digital a través de l'aplicació de la DGT". El director general de trànsit ha matisat que "aquesta nova normativa no busca guanyar vots, sinó salvar vides".

Entrevista a Pere Navarro, director de la Direcció General de Trànsit

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

Barcelona arrenca la transformació urbanística més important dels últims anys amb l'inici de les obres a Via Laietana

Com serà la reforma de la Via Laietana l'any 2023

L'arquitecte en cap de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Matilla, defensa la transformació d'un dels principals eixos de la ciutat perquè diu que cal avançar cap a una ciutat "més saludable"

1 març 2022

Redacció

MOBILITAT

Barcelona obre a les empreses privades els seus punts de recàrrega de vehicles elèctrics

L'empresa BSM, Barcelona de Serveis Municipals, és qui ha adjudicat a 3 empreses la capacitat de poder fer servir la xarxa pública de recàrrega elèctrica de vehicles de la ciutat

10 febrer 2022

Redacció

Sense categoria

Barcelona farà les rondes més “intel·ligents”

El gestor d'aquesta xarxa de mobilitat oferirà, entre d'altres avenços, una app per millorar l'experiència dels seus 300 mil usuaris diaris

8 febrer 2022

Redacció