En directe

Fabricació Pròpia

ACTUALITAT

MEDICINA

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

Comparteix

L'increment d'infeccions respiratòries està posant contra les cordes, encara més, un sistema de sanitat pública que ja venia tocat de la pandèmia. Les llistes d'espera en l'atenció primària i les operacions no paren de créixer. El vicepresident del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Sellarès, ha explicat al programa 'El Matí de Ràdio Estel' que la situació actual és tensa, tant als Centres d'Atenció Primària com als hospitals catalans, i ha assegurat que, sobre la Covid, s'ha donat un missatge erroni: "Fa la sensació que s'ha perdut la por a la Covid i això s'ha notat en els percentatges de vacunació. Cal recordar que als CAP encara es poden posar totes dues vacunes, tant la de la grip com la del record de la Covid-19".

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.
Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del centre d'atenció primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre del 2021. ACN

El doctor Sellarès ha exposat que falten professionals de l'àmbit de la salut i ha lamentat que hi hagi metges i infermeres que dediquin gran part del seu temps a fer tasques administratives que podrien fer altres professionals. "Si els facilitem la feina i els alliberem d'aquestes tasques, semblarà com si hi hagués més sanitaris, però, realment, seran els mateixos, només que aquests es dedicaran a la seva feina", al que Sellarès ha afegit que s'hauran d'implementar mesures per pal·liar aquest efecte.

"Si alliberem de les tasques administratives als professionals de l'àmbit de la salut, semblarà que n'hi hagin més, però realment seran els mateixos"

En aquest sentit, el vicepresident del Col·legi de Metges de Barcelona, ha recordat que ja fa més d'un any que es va publicar un document instat per la Generalitat de Catalunya amb l'acord de molts tècnics i de tot l'arc parlamentari on es proposaven les mesures per la sostenibilitat pel sistema de salut. "La solució està escrita i acceptada pels nostres grups parlamentaris. Ara només caldria posar fil a l'agulla, com més aviat millor, per implementar una bona part de les mesures acordades. Els recursos són necessaris per poder dur a terme millores, però no n'hi ha prou amb els diners perquè si els tenim, però acabem fent el mateix com fins ara, no avançarem", ha dit Sellarès. A més, també ha afegit que s'han de fer canvis organitzatius perquè assegura que aquests han quedat antiquats.

D'altra banda, les mútues privades van sumant clients, especialment de les classes socials més humils. A Catalunya, gairebé 1 de cada 3 persones tenen cobertura privada i a la regió sanitària de Barcelona en són un 40%, una xifra a la qual mai s'hi havia arribat. Sellarès ha explicat que l'increment de mútues privades no hauria de ser la solució del sistema sanitari públic. "Tothom té dret a contractar una mútua, però si es contracta no ha de ser perquè la qualitat del sistema sanitari públic o de l'atenció que rep no és la correcta", ha sentenciat el vicepresident del Col·legi de Metges de Barcelona.

A Catalunya, gairebé 1 de cada 3 persones tenen cobertura privada i a la regió sanitària de Barcelona en són un 40%, una xifra a la qual mai s'hi havia arribat

Entrevista a Jaume Sellarès, vicepresident del Col·legi de Metges de Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

ACTUALITAT

Conxita Peña: "Els treballadors socials dediquen el 40% de la jornada laboral a fer tràmits burocràtics per demanar ajudes públiques pels més vulnerables"

Conxita Peña, presidenta del Col·legi de Treballadors Socials de Catalunya, al seu despatx.

A més, Càritas Barcelona ha denunciat a Ràdio Estel que demanar ajudes "és una cursa d'obstacles" i demana a les administracions que "posin els recursos necessaris"

22 novembre 2022

Redacció

Sense categoria

El Consorci Sanitari Integral volia renovar els servidors abans del ciberatac

Una infermera camina pel passadís de l'UCI a l'edifici annex a l'hospital Moisès Broggi

Segons ha pogut saber Ràdio Estel, fa menys d'un mes l'organisme va obrir una licitació per instal·lar nous servidors i treballar "amb la seguretat necessària".

13 octubre 2022

Redacció

Sense categoria

"El replantejament del finançament del sistema del benestar és inajornable"

Primer pla de les mans d'una persona gran

La investigadora del Centre d'Anàlisi Econòmica de la UB, Ció Patxot, assegura que el pròxim president del Govern Espanyol ja no podrà fer reformes en les pensions, perquè ja no hi ha marge

12 octubre 2022

Redacció