En directe

Fabricació Pròpia

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

TEATRE

Dani Anglès: "Els teatres públics s'han equivocat profundament abandonant el musical"

L'actor i cantant Dani Anglès creu que el maltractament de les institucions cap al musical ha impedit que nous públics s'hagin sentit atrets pel teatre català

7 juny 2024

Comparteix

Dani Anglès denuncia el maltractament de les institucions cap als musicals: "Els teatres públics s'han equivocat profundament abandonant el musical", ha dit en una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel.

"El musical és la gran porta d'accés de nous públics al teatre"
El cantant, actor i director Dani Anglès | RÀDIO ESTEL
El cantant, actor i director Dani Anglès | RÀDIO ESTEL

El cantant i actor Dani Anglès recorda una època daurada en què, des dels teatres públics catalans, s'hi feia suport al gènere dels musicals i, en especial, als musicals no comercials. "Els musicals no són comercials de per si, n'hi ha que ho són i n'hi ha que no", i ara -diu- "per molts espectacles que s'estrenin, mai es té en compte el musical". Això ha suposat un greu perjudici al teatre català. I és que segons Anglès, "el musical és la gran porta d'accés de nous públics al teatre" i una manera d'atraure públic jove. En aquest sentit, no considera Madrid una referència, però sí creu que és un gran pas que el TNC inauguri la temporada amb 'Ànima', un musical de gran format en català.

"El musical és la gran porta d'accés de nous públics al teatre i una manera d'atraure públic jove"

La polèmica amb els dobles de llum

Anglès dirigirà 'La Gran Nit de Dagoll Dagom', una gala que recorrerà la trajectòria de la companyia, que enguany diu adeu als escenaris. Tal com ens ha deixat entreveure el cantant, actor i director, l'espectacle també reunirà, de l'11 al 13 de juliol al teatre Grec, els personatges importants al llarg dels 50 anys d'una companyia que ha marcat per sempre el teatre català. Les entrades ja estan exhaurides.

A través de les xarxes socials de Ràdio Estel, un usuari ha demanat que preguntéssim a Dani Anglès pels dobles de llum de la gala. Els dobles de llum són persones que, una vegada els intèrprets acaben una funció o un assaig, cobreixen la seva posició perquè els tècnics generin un disseny de llum necessari per poder-lo utilitzar quan l'intèrpret arribi. Fa un temps va sorgir una polèmica, perquè es va filtrar una oferta de feina per a dobles de llum que haurien de treballar de matinada i sense remuneració. "No sé com va anar, es va gestionar a través d'Eòlia, l'escola de Dagoll Dagom"-ha explicat Anglès-. "Prefereixo no entrar-hi, perquè és un tema de gestió interna de la companyia". El que sí que ha destacat l'artista és que, pels horaris solars del Grec, un teatre a l'aire lliure, i per la normativa de soroll dels veïns, és imprescindible que els dobles de llum hi treballin ben entrada la nit o de matinada.

Sigui com sigui, les festes de Dani Anglès no finalitzen amb 'La Gran Nit de Dagoll Dagom', i en un atac de sinceritat ens ha explicat una cosa que no ha explicat encara a ningú, que pensa fer una festa per celebrar que fa 30 anys que pertany a la professió!

Dani Anglès: "Els teatres públics s'han equivocant profundament abandonant el musical"

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

Nina: "No podem fer musicals per fer calaix"

Nina a Ràdio Estel el 17 de gener de 2023

Descobrim els projectes actuals de Nina, cantant, actriu i exdirectora de l'acadèmia d'Operación Triunfo, ara que la seva acadèmia especialitzada en veu fa 10 anys

17 gener 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

TEATRE

El dramaturg Ramon Madaula considera que hi ha una excessiva oferta al teatre català

El dramaturg Ramon Madaula i l'actriu Mercè Martínez presenten l'obra 'El Tigre' | RÀDIO ESTEL

"No podem ser-hi tants" ha dit el dramaturg Ramon Madaula a Ràdio Estel, on ha estat amb l'actriu Mercè Martínez per presentar l'obra 'El tigre' a l'Espai Texas de Barcelona

31 maig 2024

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

TEATRE

Reaccions del món de la cultura a les paraules de Ramon Madaula a Ràdio Estel

Des del TNC i el festival GREC responen al dramaturg, qui ha sacsejat el panorama cultural en dir a aquesta emissora que creia que "l'oferta del teatre català és excessiva"

6 juny 2024