En directe

Sense distància

MEDICINA

Les infermeres demanen mantenir els contractes de reforç que es van fer en temps de pandèmia

La vocal de ciutadania del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona, Paloma Amil, alerta d'una important fuga de professionals sanitaris cap a altres països

12 maig 2022

Redacció

Comparteix

A Espanya falten infermeres. Concretament en falten, com a mínim, 24.000. El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona avisa que, des del 2020, més de 1.300 infermeres han decidit penjar la bata. Una xifra superior a la registrada abans de la pandèmia, on la mitjana era d'unes 400 baixes voluntàries anuals.

Una professional sanitària de l'Hospital Clínic agafa la mà d'un pacient ingressat a l'UCI. ACN

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la vocal de Ciutadania del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona, Paloma Amil, ha remarcat que és insuficient el nombre de professionals que treballen a Catalunya.

La ràtio és de 6 infermeres per cada 1.000 habitants, quan a Europa la xifra mitjana és de 10. Amil ha reclamat que es mantinguin els contractes de reforç que es van fer durant la pandèmia. "Fa molt de temps que els professionals sanitaris encadenen contractes temporals amb condicions que no són les que haurien de ser. Cal millorar les condicions laborals amb contractes més estables i equiparar-los en la categoria de graduats universitaris", ha afegit Amil.

La ràtio a Catalunya és de 6 infermeres per cada 1.000 habitants, quan a Europa la xifra mitjana és de 10

La vocal de ciutadania del COIB ha posat de manifest la formació d'infermeres: "Espanya és dels millors països formadors del sector sanitari, però les condicions que ofereix l'Estat estan a anys llum amb les d'altres països europeus". Amil ha sentenciat recalcant que cal vetllar i lluitar perquè els professionals sanitaris es quedin a Espanya.

Entrevista a Paloma Amil, vocal del Col·legi d'Infermeres i Infermers de Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

MEDICINA

Els pediatres confirmen que no hi ha cap relació entre les vacunes contra la Covid i els casos d'hepatitis severa

Investigacions sobre l'hepatitis infantil aguda

Anna Gatell, pediatra i presidenta de la Societat Catalana de Pediatria, ha assegurat en Ràdio Estel, que "la incidència d'aquesta malaltia infantil en la població general és baixa"

26 abril 2022

Redacció

COVID

La doctora Magda Campins demana que les persones vulnerables continuïn portant la mascareta en interiors

El 20 d'abril les mascaretes en interiors deixaran de ser una realitat. En espais sanitaris, sociosanitaris i al transport públic, però, encara seran obligatòries

7 abril 2022

Redacció

COVID

Robert Güerri: "Als hospitals catalans ja hi ha més casos de grip que de Covid"

Com a cap de secció del servei de malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar, el doctor Güerri és partidari de mantenir la mascareta als centres de salut.

11 març 2022

Redacció