En directe

La Missa de cada dia

COVID

El doctor Roger Paredes sosté que l’ús del Certificat Covid redueix el risc de contagi en llocs tancats

El cap de secció del servei de malalties infeccioses de l’hospital Germans Trias i Pujol de Badalona no descarta que, en els propers mesos, s’hagi d’administrar la tercera vacuna a persones menors de 60 anys.

23 novembre 2021

Redacció

Comparteix

Davant l'augment de casos de coronavirus a Catalunya, tot i les bones dades de vacunació, el comitè d'experts en Covid-10 ha proposat al govern ampliar l'ús del Passaport Covid per tal de contenir el nombre de contagis. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ja fa setmanes que es mostra partidari d'ampliar l'ús d'aquest certificat als espais culturals o a la restauració. El doctor Roger Paredes, membre del comitè d'experts que assessora el Govern, en una entrevista al programa a 'El Matí de Ràdio Estel', ha assegurat que, amb el Passaport Covid, "la probabilitat de contagis en llocs tancats és molt més baixa".

Foto: ACN

El doctor Paredes ha avisat que, fins al moment, la incidència de la Covid ha estat bona, però ara torna a haver-hi un augment de casos i s'haurà d'aprendre a conviure amb el virus en un temps relativament llarg. El cap de secció del servei de malalties infeccioses de l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona ha assegurat que, per no haver de tancar locals i deixar de fer activitats, cal un compromís entre seguretat i activitat econòmica, per això mesures com el Passaport Covid poden ajudar a frenar els contagis.

Com a membre del comitè d'experts que assessora el Govern, el doctor Paredes ha assegurat que si la situació a l'estat espanyol és diferent a la de molts països de la Unió Europea és gràcies, en gran part, a la vacunació i a la vigència de moltes restriccions.

"Cal un compromís entre seguretat i activitat econòmica"

Tercera dosi

Sobre l'administració de la tercera dosi de la vacuna contra la covid, Paredes no ha descartat que, en els pròxims mesos, s'ampliï la franja d'edat a persones menors de 60 anys ni que, en un futur, s'hagi d'administrar de manera periòdica una vacuna per mantenir el virus controlat.

Entrevista a Roger Paredes, cap del servei de malalties infeccioses de l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona

0:00 / 0:00

Més actualitat

MEDICINA

POLÍTICA

L'exconsellera de Salut Alba Vergés veu "persecució política" en la querella dels guàrdies civils pel retard en la vacunació

La vicepresidenta primera del Parlament i exconsellera de Salut, Alba Vergés (ERC), ha denunciat aquest dilluns en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' una "persecució política" amb la querella que li ha interposat l'Associació Pro Guàrdia Civil pel retard de la vacunació contra la Covid de guàrdies civils i policies nacionals destinats a Catalunya.

22 novembre 2021

Redacció

COVID

MEDICINA

Robert Güerri celebra que no es tregui la mascareta als patis infantils tenint en compte la situació actual

El metge adjunt del servei de malalties infeccioses i coordinador d'hospitalització Covid-19 de l'Hospital del Mar es mostra favorable de vacunar els infants.

19 novembre 2021

Redacció

COVID

MEDICINA

Magda Campins demana prendre mesures contra el coronavirus amb la mirada posada a Nadal

Davant les actuals dades actuals de la pandèmia, amb un lleuger repunt en la xifra de contagis i d'ingressos als hospitals, la doctora Magda Campins creu que no s'ha d'esperar a tenir una nova onada per començar a aplicar noves restriccions.

16 novembre 2021

Redacció