En directe

Fórmula Estel

MEDICINA

POLÍTICA

L'exconsellera de Salut Alba Vergés veu "persecució política" en la querella dels guàrdies civils pel retard en la vacunació

La vicepresidenta primera del Parlament i exconsellera de Salut, Alba Vergés (ERC), ha denunciat aquest dilluns en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' una "persecució política" amb la querella que li ha interposat l'Associació Pro Guàrdia Civil pel retard de la vacunació contra la Covid de guàrdies civils i policies nacionals destinats a Catalunya.

22 novembre 2021

Redacció

Comparteix

Per a Vergés, que la querella sigui també per un delicte d'odi "és un sense sentit" i creu que "l'únic greuge és intentar perseguir una estratègia de vacunació que el temps ha demostrat que ha sigut un èxit".

L'exconsellera s'ha mostrat "sorpresa" després que el jutjat d'instrucció número 4 de Barcelona hagi admès a tràmit la querella i ha anunciat un recurs d'incompatibilitat, perquè ara mateix és diputada al Parlament i hauria de ser jutjada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

L'exconsellera i vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés, a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el 22 de novembre del 2021.

Segons ha explicat Alba Vergès, no hi va haver cap voluntat d'endarrerir la vacunació als agents dels cossos de seguretat de l'Estat i s'ha defensat argumentant que van ser els mateixos cossos el qui van endarrerir el procés. "La seva proposta va ser anar a molts llocs, a vacunar molt poca gent", cosa que "dificultava el procés".

A més, un cop ja es va començar a vacunar a policies nacionals i guàrdies civils "amb més intensitat", el Ministeri de Sanitat va decidir aturar la vacunació amb dosis d'AstraZeneca als menors de 55 anys i això també va ralentir el procés, ha explicat Vergés.

En aquest sentit, Vergés ha deixat clar que tot el procés de vacunació va ser públic i s'explicava cada dia i, per tant, "no hi havia cap voluntat de deixar sense vacunar cap col·lectiu".

Aturar la sisena onada
Sobre les noves mesures que es poden aplicar per aturar la nova onada de contagis, l'exconsellera creu que s'ha d'anar més enllà del passaport Covid i que cal apel·lar a la consciència individual de cada ciutadà.

Entrevista a Alba Vergés, presidenta del Parlament de Catalunya i exconsellera de Salut

0:00 / 0:00

Més actualitat

COVID

MEDICINA

Robert Güerri celebra que no es tregui la mascareta als patis infantils tenint en compte la situació actual

El metge adjunt del servei de malalties infeccioses i coordinador d'hospitalització Covid-19 de l'Hospital del Mar es mostra favorable de vacunar els infants.

19 novembre 2021

Redacció

COVID

MEDICINA

Magda Campins demana prendre mesures contra el coronavirus amb la mirada posada a Nadal

Davant les actuals dades actuals de la pandèmia, amb un lleuger repunt en la xifra de contagis i d'ingressos als hospitals, la doctora Magda Campins creu que no s'ha d'esperar a tenir una nova onada per començar a aplicar noves restriccions.

16 novembre 2021

Redacció

MEDICINA

Margarita Del Val recomana sotmetre's als test d'antígens durant l'època nadalenca

La viròloga del CSIC insisteix que, amb les compres nadalenques, hi haurà aglomeracions en espais tancats i cal ser cautelosos.

12 novembre 2021

Redacció