En directe

Fabricació Pròpia

COVID

MEDICINA

El doctor Salvador Macip augura un Nadal "amb normalitat" si aquests tres dies festius es desenvolupen "amb prudència"

En una entrevista a Ràdio Estel, el metge creu que encara és aviat per valorar la incidència de la variant Òmicron a Catalunya.

6 desembre 2021

Redacció

Comparteix

Si es compleixen les mesures i els ciutadans són prudents durant aquests tres dies festius, aquest any es podrà celebrar un Nadal amb més normalitat que el passat. Aquest és el pronòstic del doctor Salvador Macip, que en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', ha apostat per fer un "Nadal amb prudència".


En aquest sentit, el metge recomana que tots els assistents a les trobades familiars estiguin vacunats amb totes les dosis i aconsella fer-se un test d'antígens previ. A més, explica que els àpats s'haurien de fer "en llocs ventilats i amb poca gent". També demana, en la mesura del possible, evitar agrupar els nens amb els adults, ja que aquests dies el virus circula molt entre els més petits, ha explicat Salvador Macip.

"Els assistents a les trobades familiars haurien d'estar vacunats amb totes les dosis i s'haurien d'haver fet un test d'antígens previs. En la mesura del possible, s'ha d'evitar agrupar els nens amb els adults, ja que aquests dies el virus curcula molt entre els més petits".

En aquest sentit, el doctor de la Universitat de Leicester, creu que vacunar els infants ajudaria a controlar l'augment de casos, però, abans, recomana finalitzar la inoculació de la tercera dosi a les persones majors de 60 anys.

Sobre la nova variant Òmicron, Salvador Macip creu que encara "és aviat" per saber la incidència que tindrà a Catalunya i pensa que "s'haurà d'esperar almenys un parell de setmanes per veure l'evolució d'aquest virus". En tot cas, segons les primeres informacions, els anticossos estarien frenant aquesta variant, ha explicat el doctor que, alhora, assumeix que "la variant Òmicron està escampada per Catalunya".

Entrevista a Salvador Macip, metge, investigador de la Universitat de Leicester i membre del grup assessor Covid-19 de la Generalitat de Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

COVID

MEDICINA

El sector sanitari insisteix en la importància de la immunitat de grup per fer front a la nova variant Òmicron

La responsable de la unitat d’aïllament de malalties altament transmissibles a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, Vicky Fumadó apunta que, a banda de vacunar a la població major de seixanta anys, els infants també s’haurien de vacunar.

30 novembre 2021

Redacció

COVID

El doctor Roger Paredes sosté que l’ús del Certificat Covid redueix el risc de contagi en llocs tancats

El cap de secció del servei de malalties infeccioses de l’hospital Germans Trias i Pujol de Badalona no descarta que, en els propers mesos, s’hagi d’administrar la tercera vacuna a persones menors de 60 anys.

23 novembre 2021

Redacció

MEDICINA

POLÍTICA

L'exconsellera de Salut Alba Vergés veu "persecució política" en la querella dels guàrdies civils pel retard en la vacunació

La vicepresidenta primera del Parlament i exconsellera de Salut, Alba Vergés (ERC), ha denunciat aquest dilluns en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' una "persecució política" amb la querella que li ha interposat l'Associació Pro Guàrdia Civil pel retard de la vacunació contra la Covid de guàrdies civils i policies nacionals destinats a Catalunya.

22 novembre 2021

Redacció