En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

El Papa recorda "els artistes, que tenen una gran creativitat"

El Papa ha pregat aquest dilluns "pels artistes, que tenen una gran capacitat de creativitat i que, des de la bellesa, ens mostren el camí…

27 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha pregat aquest dilluns "pels artistes, que tenen una gran capacitat de creativitat i que, des de la bellesa, ens mostren el camí que cal seguir". A l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, Francesc ha expressat el seu desig “que el Senyor doni a tothom la gràcia de la creativitat en aquest moment”.
Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA

En la seva homilia, el pontífex ha animat els creients a demanar la gràcia de "tornar sempre a la primera trobada amb Jesús, aquell primer moment en què ens va parlar i va fer néixer en nosaltres el desig de seguir-lo". El Sant Pare ha destacat que, "en la vida, sempre tindrem aquesta temptació d'allunyar-nos de Déu perquè veiem una altra cosa, però Jesús ens ha mirat amb amor i ens ha marcat un camí concret a través de moltes persones". El bisbe de Roma ha comentat el fragment de l’evangeli d’aquest dilluns de la tercera setmana de Pasqua, del capítol 6 de Joan, en què Jesús retreu a la multitud que el busca, després de la multiplicació dels pans i els peixos, el fet que s’ha quedat en una simple satisfacció, i els exhorta a treballar no pas per l'aliment que s’acaba, sinó pel que perdura per a la vida eterna. El bisbe de Roma ha acabat la celebració amb l'adoració i la benedicció Eucarística, mentre invitava tothom a fer la comunió espiritual.

El "sí" que fa passar "de la lamentació a l'alegria"
D'altra banda, aquest diumenge III de Pasqua en la preària del Regina Caeli, el Papa va comentar els "tres passos" per trobar Jesús, a partir de l’evangeli del dia, del capítol 24 de Lluc sobre els deixebles d’Emmaús. Es va referir concretament a obrir el cor, llegir l'Evangeli i convidar Jesús a casa. Francesc va fer una crida general a interioritzar la disjuntiva de "pensar en un mateix o de respondre afirmativament a la pròpia vocació". Va recordar que, "quan ens lamentem, no estem en l’alegria, sinó en una mena de grisor, aquella àrea grisa de la tristor, cosa que no ajuda i no ens permet tampoc créixer bé". El pontífex ha animat tothom a "passardel si d’un mateix al afirmatiu, de la lamentació a l’alegria del servei". El Sant Pare va presentar aquests "dos camins diferents d'aquells primers deixebles" com un missatge per al moment present, perquè "ens diuen que, en la vida, tenim davant de nosaltres dues direccions oposades".

 
El Papa ha dedicat en les últimes hores un missatge als qui elaboren els diaris que es distribueixen pel carrer, i els ha agraït les seves històries d'esperança. Francesc diu, en aquesta salutació escrita, que "els pobres permeten prendre consciència del que està passant ara". Aquestes publicacions són distribuïdes per voluntaris, immigrants i persones sense llar, posades a prova per la crisi causada pel coronavirus. El pontífex recorda que aquesta premsa “no són simples fulls de paper, sinó el signe d'una dignitat retrobada, d'una redempció obtinguda gràcies a un treball que ja no fa més invisibles".

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció