En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

El PSC creu que Esquerra "té por" a negociar els pressupostos amb ells perquè es veuria que "no tenen projecte per Catalunya"

El diputat del PSC al Congrés, José Zaragoza, considera que a "Esquerra li ve gran el govern i per això no sap governar" i que "l'únic interès que té és ocupar cadires".

14 octubre 2022

Redacció

Comparteix

En ple debat sobre la negociació pels pressupostos catalans, des del Partit Socialista de Catalunya lamenten que el govern d'Esquerra no vulgui comptar amb ells per aprovar-los. En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat del PSC al Congrés dels Diputats, José Zaragoza, creu que Esquerra "té por" a seure negociar amb els socialistes perquè, segons ell, això deixaria al descobert que els republicans "no tenen projecte per Catalunya". Zaragoza ha afegit que "Esquerra li ve gran el govern i per això no sap governar" i que "l'únic interès" que tenen és "ocupar cadires".

José Zaragoza, coordinador dels diputats del PSC al Congrés
José Zaragoza, coordinador dels diputats del PSC al Congrés

D'altra banda, el diputat socialista creu que Catalunya no ha avançat en aquests deu anys per "la batalla partidista entre Junqueras i Puigdemont que està enfonsant el país" i per això creu que "ja és un bon moment per tenir un govern que s'oblidi d'aquestes batalles i comenci a pensar en els problemes dels catalans".

Un dels arguments que ha esgrimit Esquerra per no voler comptar amb el PSC per aprovar els comptes és que els socialistes, segons els republicans, no han abandonat la repressió contra Catalunya. Un argument que, segons Zaragoza, "és sorprenent" perquè "van ser els socialistes qui van indultar els presos de l'1 d'octubre". En aquest sentit, troba "sorprenent" que un partit "que governa amb 102 diputats en contra" no vulgui asseure's per negociar i arribar a acords.

"És sorprenent que un partit que governa amb 102 diputats en contra no vulgui asseure's per negociar i arribar a acords"

Sobre el trencament de govern, Zaragoza ha opinat que Aragonès ha de deixar de culpar els altres dels seus errors i l'insta a complir els acords pactats amb els altres partits. Com a exemple ha posat l'incompliment, segons ell, de l'acord amb el PSC per a la convocatòria d'una taula de diàleg entre partits catalans.

Referent a la composició del nou govern que ha fet Pere Aragonès, a José Zaragoza no l'ha sorprès i diu que Esquerra ha anat a buscar gent d'altres partits "perquè no en troba al seu". Per això s'ha mostrat preocupat "per la falta de planter" que tenen els republicans.

"Esquerra ha anat a buscar gent d'altres partits [pel nou govern], perquè no trobo al seu"

Entrevista a José Zaragoza, coordinador dels diputats del PSC al Congrés

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

Raquel Sans (ERC): "No s’ha de descartar prorrogar els pressupostos, tot i que aquest no és el millor escenari"

Els consellers del nou govern d'Aragonès

La vicesecretària general de Feminismes, d’Esquerra, contempla que el partit pugui acabar prorrogant els comptes si Junts no els hi aprova, mentre que Lucas Ferro, d’En Comú Podem, ja avisa que, si això passa, demanaran que es convoquin eleccions

10 octubre 2022

Redacció

ACCIÓ SOCIAL

ACTUALITAT

POLÍTICA

Jordi Sánchez: "S'han de deixar de banda els retrets i ser clars i honestos, perquè els partits independentistes, si van separats, no tenen la mateixa força"

Jordi Sánchez, expresident de l'ANC

L'exsecretari general de Junts per Catalunya assegura tenir "més preguntes que certeses" en la via canadenca proposada pel president Pere Aragonès

30 setembre 2022

Redacció

ACTUALITAT

POLÍTICA

Jéssica Albiach: "Des del Govern central s’ha de posar un terra fiscal perquè no hi hagi territoris que facin competència deslleial"

Jéssica Albiach, presidenta d'En Comú Podem al Parlament de Catalunya, als estudis de Ràdio Estel

"No pot ser que hi hagi territoris que vulguin fer regals fiscals als rics” mentre d'altres paguen impostos per “mantenir els serveis públics” dels que no els paguen

21 setembre 2022

Redacció