En directe

La Caravana

POLÍTICA

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Comparteix

Esquerra Republicana de Catalunya ja reconeix públicament que negocia un acord pels pressupostos catalans amb el PSC. Així ho ha confessat la portaveu dels republicans, Marta Vilalta, en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que ha dit, a més, que aquests dies les negociacions "s'estan intensificant" per tenir un acord "més aviat possible".

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022
Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022. ACN

En aquest sentit, la portaveu republicana també ha explicat que paral·lelament mantenen reunions amb Junts per Catalunya i els Comuns i que és amb aquests últims amb qui han trobat "més punts de complicitat i d'acord". Pel que fa a Junts, estan a l'espera que el partit els faci arribar un decàleg de propostes. A tot plegat, Vilalta ha dit que "no es tracta de triar un partit o un altre, sinó de pensar en el país" i demana a les formacions que s'han obert a negociar que "deixin de banda les qüestions tàctiques i partidistes" i apel·len a la seva "responsabilitat" per arribar a un acord "el més ampli possible". Sobre això, s'ha mostrat "optimista" i veu possible iniciar el debat parlamentari abans d'acabar l'any.

"No es trata de triar un partit o un altre, sinó de pensar en el país"

Pel que fa a l'acord amb els socialistes, des d'Esquerra els demanen també la mà estesa "en la desjudicialització i resolució del conflicte polític a Catalunya". Sobre això, Vilalta ha dit explícitament que "s'acabi la repressió perquè serà més fàcil arribar a acords amb el PSC".

Delicte de malversació
En aquesta mateixa entrevista a Ràdio Estel, Marta Vilalta, ha dit que, paral·lelament amb els pressupostos, negocien a Madrid per reformar el delicte de malversació, i ha deixat clar que l'objectiu d'Esquerra és que "no s'utilitzi aquest delicte per perseguir l'independentisme" i que només és malversació quan hi ha un enriquiment personal en l'exercici de la política. Per això, ha dit que "l'1 d'octubre no va ser malversació" i afegeix que "s'ha fet servir el codi penal com a arma d'extorsió".

"Només és malversació quan hi ha un enriquiment personal en l'exercici de la política"

Llei 'només sí és sí'
La portaveu adjunta d'Esquerra també ha parlat de la rebaixa de penes a condemnats per delictes sexuals, lamentant que els jutges no estiguin tenint en compte l'esperit de la norma a l'hora d'aplicar-la. Segons Vilalta, la justícia a Espanya és "masclista" i el que fan els jutges és "retorçar i interpretar de la pitjor manera" la llei "com ja va quedar demostrat amb el procés independentista".

Entrevista a Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTIVITATS

POLÍTICA

Salvador Illa a Oriol Junqueras: "Nosaltres mirem els ulls a tothom i no entraré en cap provocació; el ressentiment no és mai bon company de viatge"

Salvador Illa a Ràdio Estel

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', el primer secretari del PSC, Salvador Illa, respon al veto del president d'Esquerra Republicana demanant-li que passi pàgina perquè "la societat catalana vol girar full i avançar"

21 octubre 2022

Redaccció

Redacció

ACTUALITAT

POLÍTICA

Jéssica Albiach: "Des del Govern central s’ha de posar un terra fiscal perquè no hi hagi territoris que facin competència deslleial"

Jéssica Albiach, presidenta d'En Comú Podem al Parlament de Catalunya, als estudis de Ràdio Estel

"No pot ser que hi hagi territoris que vulguin fer regals fiscals als rics” mentre d'altres paguen impostos per “mantenir els serveis públics” dels que no els paguen

21 setembre 2022

Redacció

POLÍTICA

Raquel Sans (ERC): "No s’ha de descartar prorrogar els pressupostos, tot i que aquest no és el millor escenari"

Els consellers del nou govern d'Aragonès

La vicesecretària general de Feminismes, d’Esquerra, contempla que el partit pugui acabar prorrogant els comptes si Junts no els hi aprova, mentre que Lucas Ferro, d’En Comú Podem, ja avisa que, si això passa, demanaran que es convoquin eleccions

10 octubre 2022

Redacció