En directe

Completes

ACTIVITATS

POLÍTICA

Salvador Illa a Oriol Junqueras: "Nosaltres mirem els ulls a tothom i no entraré en cap provocació; el ressentiment no és mai bon company de viatge"

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', el primer secretari del PSC, Salvador Illa, respon al veto del president d'Esquerra Republicana demanant-li que passi pàgina perquè "la societat catalana vol girar full i avançar"

21 octubre 2022

Redaccció

Redacció

Comparteix

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'han de reunir a finals de la setmana vinent per negociar els pressupostos de la Generalitat per al 2023. La reunió tindrà lloc dues setmanes després que el president d'Esquerra, Oriol Junqueras, vetés el PSC per arribar a pactes amb el nou Govern de Pere Aragonès.

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', Salvador Illa, ha contestat les declaracions de Junqueras descartant el PSC per als pressupostos: "Nosaltres mirem els ulls a tothom i no entraré en cap mena de provocació ni en cap dinàmica de discussió pública. La societat catalana vol girar full, vol mirar endavant, vol avançar; i el ressentiment no és mai un bon company de viatge. Des del meu màxim respecte i mirant els ulls a tothom, nosaltres volem solucionar problemes i tirar endavant el país".

Moció de censura a Aragonès

Illa també ha descartat impulsar una moció de censura contra el president de la Generalitat -"no ho tinc al cap"-, ha dit després que fa uns dies la portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, no tanqués la porta a aquesta possibilitat. "És moment de fer política útil; ara bé, això demana que hi hagi una predisposició per part del Govern i, sobretot, de Pere Aragonès, de deixar-se ajudar". D'aquesta manera ha volgut descartar qualsevol escenari d'eleccions anticipades. 

"No tinc al cap una moció de censura contra el president de la Generalitat"

Amb relació a si estaria disposat a continuar allargant la mà als pressupostos d'Aragonès en cas que Esquerra finalment no donés suport als pressupostos generals de l'Estat, Illa s'ha limitat a comentar que espera que els PGE "tirin endavant perquè són expansius" i que, per tant, "seria molt mala notícia que Esquerra no hi donés suport".

"Seria molt mala notícia que Esquerra no donés suports als Pressupostos Generals de l'Estat"

Eleccions a Barcelona

El primer secretari del PSC també ha confirmat l'elecció de Jaume Collboni com el candidat del partit a l'Ajuntament de Barcelona de cara a les eleccions vinents municipals. "Sempre he pensat que Collboni és l'opció més adequada per obrir aquesta nova etapa que s'ha d'obrir a Barcelona; és candidat únic, per tant, el 5 de novembre serà ratificat".

Entrevista a Salvador Illa, primer secretari del PSC i cap de l'oposició

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

Pere Aragonès demana a Dalmases "una decisió" davant d'unes "pressions inacceptables" que l'han causat "estupor"

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya, als estudis de Ràdio Estel

El president de la Generalitat també demana als seus socis que facilitin la sortida de Laura Borràs "pel bé de tothom i de les institucions".

21 juliol 2022

Redacció

ACTUALITAT

POLÍTICA

Sense categoria

Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior, veu en la represa de la mesa de diàleg un reconeixement del conflicte polític

Sobre si representants de Junts per Catalunya haurien d'anar a les negociacions, en una entrevista al Tot Anirà Bé de Ràdio Estel, el conseller d'Interior, Elena, ha defensat que "és una aposta de govern i és el govern el què hi va"

8 juliol 2022

Redacció

ACTUALITAT

POLÍTICA

Salvador Illa: “No hem tingut converses ni negociacions per als pressupostos ni amb el Govern ni amb cap dels dos partits que el conformen”

El cap de l'oposició a Catalunya, Salvador Illa, ha explicat en una entrevista a Ràdio Estel que el PSC no ha tingut cap mena d'acostament per part del Govern, ni d'Esquerra o Junts per Catalunya, més enllà de les converses de 30 segons que poden tenir lloc al Parlament.

4 novembre 2021

Redacció