En directe

Plusvàlua dones

PAPA FRANCESC

Francesc assegura que el diàleg entre els cristians "avança cap a una interpretació compartida de l'Església"

El Papa ha tingut, en menys de 24 hores, dos importants contactes interreligiosos. Després que aquest diumenge va visitar la Sinagoga de Roma i va…

18 gener 2016

Redacció

Comparteix
El Papa ha tingut, en menys de 24 hores, dos importants contactes interreligiosos. Després que aquest diumenge va visitar la Sinagoga de Roma i va dir als jueus que són “germans grans” dels cristians per a un projecte comú de treball per la pau, aquest dilluns Francesc ha rebut una comissió ecumènica de l’Església luterana de Finlàndia. En el primer dia de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, el pontífex ha assegurat que s’ha avançat molt en el camí de la comunió entre els creients en Jesús, en el terreny espiritual i també en el social i de treball diari.
El Papa ha recordat aquest dilluns que “els cristians són cridats a una unitat cada vegada més gran, fins i tot superant antics enfrontaments i diferències”. Francesc s’ha adreçat així a una delegació ecumènica de l’Església luterana de Finlàndia, rebuda amb motiu del tradicional pelegrinatge per la festa de Sant Enric, en el primer dia de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians. El pontífex ha assegurat també que Jesús “és el fonament de la unitat dels cristians”.
En aquest pelegrinatge ecumènic finlandès, encapçalat pel bisbe luterà de Helsinki, Irja Askola, el Sant Pare ha expressat la seva satisfacció “pels resultats aconseguits en el diàleg entre protestants i catòlics”. Francesc ha destacat que "aquest camí continua cap a una interpretació compartida de l’Església, a nivell sagramental, com a Eucaristia i Ministeri”. En aquesta línia, el Papa ha recordat que el text bíblic de la Primera Carta de Sant Pere agafat com a punt de partida per a la setmana ecumènica mostra un projecte comú. El Sant Pare ha destacat sobretot la importància d’un testimoni comú dels cristians en un món afectat per conflictes i marcat per la secularització. 
Francesc condemna el "sempre s'ha fet tot així"
D'altra banda, unes hores abans, el Papa ha destacat aquest dilluns, concretament durant l’homilia de la Missa a la casa Santa Marta, que “els cristians que diuen sempre s’ha fet tot així són idòlatres i rebels i tenen un cor dur i tancat a les novetats de l’esperit”. Francesc ha dit que el “sempre s’ha fet així” és un pecat de cristians en tota la història. El cor tancat, segons el pontífex, no excolta la veu del Senyor i el pecat és com de bruixeria.
El Papa també ha explicat que, en temps de Jesús, era molt habitual que els jueus dejunessin, però ha aclarit que el Senyor mostra una altra manera de fer aquesta pràctica. A partir de la lectura de l’Antic Testament, amb el rebuig de Samuel a Saül, Francesc ha recordat que “també a Jesús els doctors de la llei li retreien que no dejunés com s’havia fet sempre”.
Audiència al personal de seguretat del Vaticà
El Papa ha rebut avui en audiència els funcionaris, agents i personal de la Comissaria de Seguretat Pública del Vaticà, els que presten el seu servei a la Seu Apostòlica. Els ha recordat durant el seu discurs que tots tenim necessitat de reconciliar-nos amb algú i que aquest Any jubilar de la Misericòrdia és el moment per fer les paus. El Sant Pare ha agraït als agents la seva professionalitat i els ha dit que aquest any té un especial valor per al seu treball ja que pel Jubileu estan arribant milers de persones de tot el món. 
En relació amb aquesta realitat, la creixent afluència de visitants a Roma, el Sant Pare ha afirmat que els dirigents, funcionaris i agents de Seguretat Pública estan cridats ''a un esforç encara més gran perquè les celebracions i els esdeveniments vinculats amb el Jubileu extraordinari es desenvolupin de forma regular i profitosa''. Finalment ha comentat que ''l'ordre exterior sobre el qual vigilen amb atenció i cura no deixarà d'afavorir l'interior, embolcallat de serenor i pau''.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 18 de gener.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció