En directe

Cocodril Club

PAPA FRANCESC

Francesc assegura que el diàleg entre els cristians "avança cap a una interpretació compartida de l'Església"

El Papa ha tingut, en menys de 24 hores, dos importants contactes interreligiosos. Després que aquest diumenge va visitar la Sinagoga de Roma i va…

18 gener 2016

Redacció

Comparteix
El Papa ha tingut, en menys de 24 hores, dos importants contactes interreligiosos. Després que aquest diumenge va visitar la Sinagoga de Roma i va dir als jueus que són “germans grans” dels cristians per a un projecte comú de treball per la pau, aquest dilluns Francesc ha rebut una comissió ecumènica de l’Església luterana de Finlàndia. En el primer dia de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, el pontífex ha assegurat que s’ha avançat molt en el camí de la comunió entre els creients en Jesús, en el terreny espiritual i també en el social i de treball diari.
El Papa ha recordat aquest dilluns que “els cristians són cridats a una unitat cada vegada més gran, fins i tot superant antics enfrontaments i diferències”. Francesc s’ha adreçat així a una delegació ecumènica de l’Església luterana de Finlàndia, rebuda amb motiu del tradicional pelegrinatge per la festa de Sant Enric, en el primer dia de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians. El pontífex ha assegurat també que Jesús “és el fonament de la unitat dels cristians”.
En aquest pelegrinatge ecumènic finlandès, encapçalat pel bisbe luterà de Helsinki, Irja Askola, el Sant Pare ha expressat la seva satisfacció “pels resultats aconseguits en el diàleg entre protestants i catòlics”. Francesc ha destacat que "aquest camí continua cap a una interpretació compartida de l’Església, a nivell sagramental, com a Eucaristia i Ministeri”. En aquesta línia, el Papa ha recordat que el text bíblic de la Primera Carta de Sant Pere agafat com a punt de partida per a la setmana ecumènica mostra un projecte comú. El Sant Pare ha destacat sobretot la importància d’un testimoni comú dels cristians en un món afectat per conflictes i marcat per la secularització. 
Francesc condemna el "sempre s'ha fet tot així"
D'altra banda, unes hores abans, el Papa ha destacat aquest dilluns, concretament durant l’homilia de la Missa a la casa Santa Marta, que “els cristians que diuen sempre s’ha fet tot així són idòlatres i rebels i tenen un cor dur i tancat a les novetats de l’esperit”. Francesc ha dit que el “sempre s’ha fet així” és un pecat de cristians en tota la història. El cor tancat, segons el pontífex, no excolta la veu del Senyor i el pecat és com de bruixeria.
El Papa també ha explicat que, en temps de Jesús, era molt habitual que els jueus dejunessin, però ha aclarit que el Senyor mostra una altra manera de fer aquesta pràctica. A partir de la lectura de l’Antic Testament, amb el rebuig de Samuel a Saül, Francesc ha recordat que “també a Jesús els doctors de la llei li retreien que no dejunés com s’havia fet sempre”.
Audiència al personal de seguretat del Vaticà
El Papa ha rebut avui en audiència els funcionaris, agents i personal de la Comissaria de Seguretat Pública del Vaticà, els que presten el seu servei a la Seu Apostòlica. Els ha recordat durant el seu discurs que tots tenim necessitat de reconciliar-nos amb algú i que aquest Any jubilar de la Misericòrdia és el moment per fer les paus. El Sant Pare ha agraït als agents la seva professionalitat i els ha dit que aquest any té un especial valor per al seu treball ja que pel Jubileu estan arribant milers de persones de tot el món. 
En relació amb aquesta realitat, la creixent afluència de visitants a Roma, el Sant Pare ha afirmat que els dirigents, funcionaris i agents de Seguretat Pública estan cridats ''a un esforç encara més gran perquè les celebracions i els esdeveniments vinculats amb el Jubileu extraordinari es desenvolupin de forma regular i profitosa''. Finalment ha comentat que ''l'ordre exterior sobre el qual vigilen amb atenció i cura no deixarà d'afavorir l'interior, embolcallat de serenor i pau''.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 18 de gener.

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció