En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

Les exconselleres d’Ensenyament, Meritxell Ruiz i Irene Rigau, demanen a Junts blindar el català a l’escola

"El problema és que es parla d’educació des de sectors que no se n’hauria de parlar”, ha apuntat Ruiz

11 maig 2022

Redacció

Comparteix

Més de 5.000 centres educatius de tot Catalunya tenen dues setmanes per aplicar, de forma forçosa, la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que imposa el 25% de castellà a l'escola.

Davant d’aquesta situació, l’exconsellera d’Ensenyament, Irene Rigau, en una entrevista a Ràdio Estel, ha apuntat que s’hauria d’aprovar la nova llei política lingüística al Parlament de Catalunya, amb el màxim consens i de forma urgent. Rigau ha demanat a Junts que desencalli l’acord pel català per tal de donar resposta a la interlocutòria. Una interlocutòria que, segons Rigau, “es podria haver evitat políticament”.

Rigau ha apuntat que “l’aplicació del 25% de castellà a les aules obliga a desfer molta feina i camí ja fet”. També ha reclamat protecció a les escoles i que no es traslladin problemes polítics als centres educatius.

Una opinió que comparteix l’exconsellera d'Ensenyament i també secretària general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Meritxell Ruiz, que ha reiterat que la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre la sentència del 25% de castellà a les aules “no té sentit” i que “no es podrà fer a sis setmanes d’acabar el curs escolar”.

"L'aplicació del 25% de castellà a les aules obliga a desfer molta feina i camí ja fet"

Ruiz demana al Departament d'Educació que apliqui altres mesures legislatives més enllà de presentar un recurs per tal de protegir l'escola catalana.

"Es parla d'educació des de sectors des dels quals no s'hauria de parlar"

Ruiz ha remarcat, a més, que el problema és que “es parla d’educació des de sectors que no se n’hauria de parlar”, i ha demanat que “els deixin treballar amb criteris pedagògics i educatius”.

Per la seva part, l’exconsellera ha apuntat que ja han demanat al departament que a part d’un recurs, també apliqui altres mesures legislatives que protegeixin les escoles, les direccions i la convivència a les escoles.

Entrevista a Meritxell Ruiz i Irene Rigau, exconselleres d'ensenyament

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

La sentència del TSJC sobre el 25% de castellà a l'escola catalana serà de difícil aplicació aquest curs escolar

La classe d'una escola catalana

En aquesta mateixa línia s'hi han mostrat totes les veus que han passat avui per El Matí a Ràdio Estel per valorar la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

10 maig 2022

Redacció

ACCIÓ SOCIAL

CULTURA

SOCIETAT

El sindicat USTEC diu que deixar als centres decidir en quina llengua ensenyen suposa "enterrar la immersió lingüística"

Manifestacions dels mestres i professors contra les maneres d'imposar un calendari i altres mesures del conseller Cambray

Demana una legislació clara que doni unes "instruccions comunes" i que posi el català "com a única llengua vehicular".

28 març 2022

Redacció

ESCOLES

Els professors en vaga diuen que avançar quatre dies el curs no els permet preparar-lo bé i demanen la dimissió de Cambray

Comença la vaga d'educació

Marc Vilanova, director de l'institut Vilatzara de Vilassar de Mar, ha manifestat a Ràdio Estel que "el problema de fons és la manca d'atenció al professorat per part del departament d'Educació"

15 març 2022

Redacció