En directe

La Caravana

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

El president de Càritas Catalunya demana als governs que s'impliquin en posar solució a la pobresa i deixin de fer "propostes de decorat per guanyar vots"

Les declaracions de Francesc Roig arriben després d'un últim informe de l'entitat que posa al descobert que encara el 58% de les persones que estan en risc de pobresa són dones

7 juliol 2023

Redacció

Comparteix

El president de Càritas Catalunya, Francesc Roig, demana als governs que s'impliquin en posar solució a la pobresa i deixin de fer "propostes de decorat per guanyar vots". Roig ho ha dit en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', i ha alertat que "tenim una situació delicadament complicada". "No faig eufemismes -ha afegit-, la situació social és molt fràgil i qualsevol incidència pot desencadenar situacions no desitjades".

El president de l'entitat ha reiterat que ara no és "hora de fer volar coloms amb coses espectaculars quan tenim situacions molt complicades que van directament a la medul·la de l'os de la convivència social".

"Ara no és hora de fer volar coloms amb coses espectaculars quan tenim situacions molt complicades que van directament a la medul·la de l'os de la convivència social"
Augmenten les famílies vulnerables ateses per Càritas Catalunya
La presentació, el 6 de juliol de 2023, de la memòria de Càritas Catalunya. Francesc Roig, el president de l'entitat, és el segon per la dreta | Càritas Catalunya

Roig demana als polítics que "l'administració atengui presencialment o telemàticament, sempre que es tingui en compte la bretxa digital, perquè l'absència del govern a l'hora d'atendre persones ha suposat una pèrdua d'oportunitats i la impossibilitat d'accedir a drets reconeguts".

Les declaracions del president de Càritas Catalunya arriben després d'un últim informe de l'entitat que posa al descobert que encara el 58% de les persones que estan en risc de pobresa són dones. "La pobresa continua tenint rostre de dona", ha lamentat el president de Càritas Catalunya.

En la memòria del 2022, l'entitat detalla que les famílies vulnerables ateses per Càritas Catalunya han crescut un 17% el 2022 respecte abans de la pandèmia i un 5% més si es compara amb el 2021. En total les deu Càritas diocesanes catalanes han atès prop de 104.000 llars on viuen unes 250.000 persones. 1 de cada 3 són infants o joves. Els dos principals problemes són les dificultats per omplir la cistella de la compra per l'encariment de preus i l'habitatge.

Les deu Càritas diocesanes catalanes han atès prop de 104.000 llars on viuen unes 250.000 persones

Amb tot, Roig ha demanat als joves que s'impliquin en el projecte, ja que cada vegada hi ha menys voluntaris. També ha exposat que, des de l'entitat atenen a persones, que són "l'entitat caritativa de l'església, però el més important és a qui atenem, com ho fem i com reflotem la vida de les persones que ho necessiten".

Entrevista a Francesc Roig, president de Càritas Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

ACTUALITAT

COVID

SOCIETAT

SOLIDARITAT

Thomas Ubrich, tècnic d'estudis de Cáritas Espanyola: "Gairebé a la meitat dels sol·licitants de l’ingrés mínim vital se'ls hi ha denegat l'ajut, i els altres encara no han rebut resposta"

L'investigador i tècnic d'estudis de Cáritas Espanyola parla a 'El Matí a Ràdio Estel' sobre l'informe 'Anàlisi i Perspectives 2021', fet per la fundació FOESSA i Cáritas, que revela que hi ha dos milions de persones més en exclusió social a l'Estat des de l'any 2018.

8 octubre 2021

Redacció

CÀRITAS

Càritas de Barcelona alerta que l’entitat ha hagut de doblar la despesa per pagar els subministraments bàsics

Míriam Feu

L'entitat de l'Església calcula que tancarà l'any amb un increment del 5% de les famílies ateses, el que es tradueix en unes 13.000 famílies, una dada inferior a la del 2019 i 2020

15 desembre 2022

Redacció

ACCIÓ SOCIAL

SOLIDARITAT

Càritas Catalunya retreu a Aragonès que anunciï ajudes noves quan encara hi ha entitats socials que no han rebut els diners que els pertoca

El secretari de presidència de Càritas Catalunya, Luis Miguel Luna, assegura a Ràdio Estel que hi ha molta desinformació a l’hora de demanar ajudes

3 octubre 2022

Redacció