En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

Ramon Espadaler: "L'orientació política dels Mossos d'Esquadra no es fa posant i traient comandaments"

El diputat del PSC-Units per avançar assegura que demanaran la reprovació del conseller Elena

26 octubre 2022

Redacció

Comparteix

El diputat del PSC-Units per Avançar al Parlament, Ramon Espadaler, en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', ha apuntat que "l'orientació política dels Mossos d'Esquadra no es fa posant i traient comandaments", sinó que es fa a través del Pla General de Seguretat de Catalunya.

Ramon Espadaler
Ramon Espadaler, diputat del PSC-Units per Avançar. Toni Albir (EFE)

Espadaler ha assegurat que demanaran la reprovació del conseller d'Interior Joan Ignasi Elena després de les "no explicacions" d'aquest dimarts a la Comissió d'Interior extraordinària. El també exconseller d'Interior ha reiterat que una qüestió de ritmes de feminització del Cos no pot justificar el cessament de Josep Maria Estela, i més tenint en compte que va ser el mateix conseller Elena qui el va anomenar cap del cos ara fa 9 mesos.

"Una qüestió de ritmes de feminització del Cos no pot justificar el cessament de Josep Maria Estela"


El diputat ha exposat que el cos dels Mossos té molts problemes d'estabilitat. La prova, segons ha detallat, és que en tan sols 9 mesos hi ha hagut 3 caps diferents del Cos. Ramon Espadaler també ha criticat que Elena parli de "coralitat" del Cos, però que "quan ha d'actuar unilateralment, ho fa, per exemple, cessant al major Trapero i posant a Josep Maria Estela com a cap, i llavors cessant al mateix Estela i posant Eduard Sallent al capdavant".

"Elena parla de coralitat del Cos, però quan ha d'actuar unilateralment, ho fa"

Sobre el cas Dalmases
El diputat del PSC-Units per avançar al Parlament ha apuntat que la Comissió de l'Estatut del diputat s'ha de reunir per decidir quines accions empren al respecte i ha assegurat que actituds com les del diputat Dalmases són intolerables.

Entrevista a Ramon Espadaler, diputat del grup parlamentari PSC-Units per Avançar

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTIVITATS

POLÍTICA

Salvador Illa a Oriol Junqueras: "Nosaltres mirem els ulls a tothom i no entraré en cap provocació; el ressentiment no és mai bon company de viatge"

Salvador Illa a Ràdio Estel

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', el primer secretari del PSC, Salvador Illa, respon al veto del president d'Esquerra Republicana demanant-li que passi pàgina perquè "la societat catalana vol girar full i avançar"

21 octubre 2022

Redaccció

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez (PP): "Ja se sap que la nova cap dels Mossos d'Esquadra serà una dona, però ho serà pels mèrits propis o pel fet de ser dona?"

Primer pla de Santi Rodríguez, secretari general del PP Catalunya

El secretari general del Partit Popular a Catalunya ha dit a Ràdio Estel que la feminització ha estat l'argument que s'ha utilitzat políticament per justificar el cessament del cap dels Mossos d'Esquadra, Josep M. Estela

19 octubre 2022

Redacció

ACTUALITAT

Sense categoria

El sindicat policial USPAC denuncia que als Mossos es manipulen les dades dels delictes comesos

Josep M. Estela, cap dels Mossos d'Esquadra, ha estat cessat

Sobre la destitució de Josep Maria Estela, el portaveu de l'USPAC Albert Palacio creu que és "inassumible" pel cos tenir set caps de la policia en només cinc anys

18 octubre 2022

Redacció