En directe

El rosari

SANITAT

Robert Güerri: "El sistema sanitari pateix una tensió greu. Per moments la situació és molt semblant a la pandèmia del coronavirus"

El cap de secció del servei de malalties infeccioses de l'hospital del Mar assegura que han hagut de cancel·lar intervencions quirúrgiques menys greus "perquè no hi ha llits suficients"

21 desembre 2022

Redacció

Comparteix

La situació epidèmica a Catalunya està augmentant per la proliferació de la grip, la covid i la bronquiolitis, en infants, de manera simultània. A l'Atenció Primària de Catalunya, en només 7 dies, ja s'han diagnosticat 8.069 casos, quan la setmana passada se'n van detectar 2.500 menys. Aquesta situació provoca que el sistema sanitari es trobi en un moment de "tensió greu" segons ha apuntat a Ràdio Estel el cap de secció del servei de malalties infeccioses de l'Hospital del Mar, Robert Güerri.

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid-19.
Vacunació de grip i Covid-19 al CAP Cappont de Lleida. ACN

"El sistema sanitari es troba en un moment de tensió greu"

Segons el doctor Güerri, "la situació és complicada des del punt de vista clínic, per com afecta els pacients, i des del punt de vista sanitari, per com afecta el sistema". En aquest sentit, apunta que diversos hospitals han hagut de cancel·lar intervencions quirúrgiques menys greus "perquè no hi ha llits suficients" si el pacient operat després requereix un ingrés hospitalari.

La confluència de diferents virus al mateix temps "està afectant el dia a dia" perquè, segons detalla el doctor, "l'espai és limitat i està preparat per absorbir cert increment de contagis, però no grans pics". A més, apunta que per moments "la situació és molt semblant a la pandèmia del coronavirus".

"L'espai dels hospitals està preparat per absorbir cert increment de contagis, però no grans pics"

En aquest sentit, Güerri ha explicat que la previsió és que cada any s'arribi al pic de contagis "entre finals de gener i principi de febrer", i es mostra preocupat perquè aquest any els contagis "han començat a finals de novembre, queden moltes setmanes de fred i la situació ja és greu".

Vacunes caducades

Tot i el creixement d'infeccions també per Covid aquestes darreres setmanes, el Ministeri de Sanitat haurà de llançar 14 milions de vacunes contra el coronavirus, perquè han caducat. Això, en part, és perquè hi ha part de la població que no s'ha injectat la quarta dosi de record. Per a Güerri, que hagin caducat les vacunes és un símptoma que, com a societat, "no acabem de donar importància a les coses". Per això, recomana "clarament" posar-se la dosi de record pel coronavirus, perquè "no dona immunitat immediata, però sí durant les pròximes setmanes, que és quan el virus circularà més intensament".

Entrevista a Robert Güerri, cap de servei de malalties infeccioses de l'hospital del Mar

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

El doctor Robert Güerri creu que la quarta dosi de la vacuna arriba tard

Robert Güerri, cap del servei de malalties infeccioses de l'hospital del Mar

El cap del servei de malalties infeccioses de l'hospital del Mar explica que la situació ara com ara "és complexa" perquè quan les coses semblaven controlades "hi ha hagut subvariants del virus que s'han anat imposant a les variants anteriors i s'escapen de les vacunes"

8 juliol 2022

COVID

Robert Güerri: "Als hospitals catalans ja hi ha més casos de grip que de Covid"

Com a cap de secció del servei de malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar, el doctor Güerri és partidari de mantenir la mascareta als centres de salut.

11 març 2022

Redacció

COVID

MEDICINA

Robert Güerri celebra que no es tregui la mascareta als patis infantils tenint en compte la situació actual

El metge adjunt del servei de malalties infeccioses i coordinador d'hospitalització Covid-19 de l'Hospital del Mar es mostra favorable de vacunar els infants.

19 novembre 2021

Redacció