En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

política

Santi Rodríguez: "No volem fer de Catalunya un camp de batalla"

El secretari general del PP de Catalunya creu que la formació tindrà uns bons resultats a Catalunya perquè els ciutadans els perceben ara com "una formació política útil"

17 juliol 2023

Redacció

Comparteix

El secretari general del Partit Popular de Catalunya, Santi Rodríguez, ha apuntat en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel' sobre les eleccions generals que "ni el PP ni Feijóo volen fer de Catalunya un camp de batalla; ja n'hem tingut prou i volem superar aquesta etapa". Rodríguez ha afegit que "en els darrers anys només s'ha governat per als independentistes, i no per als catalans".

Santi Rodríguez, secretari general del PP Catalunya

En aquest sentit, des del Partit Popular aposten per mantenir el diàleg amb Catalunya, però no fer-ho amb la taula de diàleg; sinó que volen fer-ho des de comissions bilaterals sobre els temes "que afecten el conjunt de la societat catalana" com, per exemple, finançament, educació, infraestructures i sanitat, entre altres. Segons Rodríguez, l'encaix de Catalunya a Espanya està perfectament delimitat "i més enllà del que està definit no podem negociar res".

El PP vol apostar per mantenir el diàleg amb Catalunya, segons Rodríguez, però no des de la taula de diàleg, sinó des de comissions bilaterals sobre diversos temes

Santi Rodríguez sobre les eleccions generals

Santi Rodríguez, sobre les eleccions generals, està confiat que el partit traurà bons resultats a Catalunya el 23 de juliol, perquè, segons ha detallat, "els ciutadans ens perceben ara com una formació política útil". Rodríguez ha afegit que "en aquestes eleccions generals veiem que, més enllà de les enquestes, hi ha bona receptivitat per part dels catalans que ens anem trobant al carrer, als mercats i als actes.

Són unes sensacions diferents a les quals havíem tingut els últims anys i ens fan pensar que "els resultats seran bons". Rodríguez assegura que "el paper dels partits independentistes al Congrés ja no es percep com a útil" i per això hi ha "una davallada en les enquestes"; i, diu a més que "l'alça del PP es deu a l'expressió d'aquesta utilitat".

Pactes entre el PP i VOX

D'altra banda, el secretari general del PP català ha reiterat la importància de guanyar amb bons resultats, amb majoria, "per no haver de dependre d'altres forces polítiques allunyades del centre". "No aspirem a fer un govern amb extremismes; sinó un govern per a tothom, centrista i moderat", ha explicat Rodríguez, que ha acabat amb un "no volem guanyar per pactar; volem guanyar per governar".

"No aspirem a fer un govern amb extremismes, sinó un govern per a tothom, centrista i moderat"

L'ús del català a l'escola

Sobre la proposta de l'ús del català a l'escola que impulsarà el PP si guanya les eleccions, des del partit volen que el català i el castellà "siguin llengües vehiculars i tinguin el seu espai a l'escola". "Nosaltres el que defensem és que l'ús del català i castellà és normal i és un valor, i el que volem és que la normalitat de la societat estigui plasmada a l'administració, a l'atenció al públic i a les escoles". No és normal que s'intenti excloure una de les dues llengües oficials de l'ús habitual, ha apuntat Rodríguez.

A Santi Rodríguez li sembla "raonable" la xifra del 25% de castellà a les escoles catalanes i aposta per un ensenyament trilingüe: català, castellà i llengua estrangera, que pot ser l'anglès. En total, explica Rodríguez, sumarien un 75% i encara quedaria un 25% que es podria destinar a la llengua que s'hagi de reforçar més en cada cas, sigui el català o castellà.

Escolta l'entrevista

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

política

Xavier García Albiol: "M’incomodaria molt governar l’Ajuntament de Badalona amb VOX" 

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol

L’alcalde de Badalona demana “més contundència policial” contra les ocupacions i mesures “àgils que permetin desocupar un habitatge en menys de 48 hores”

11 juliol 2023

Redacció

POLÍTICA

Nacho Martín Blanco és partidari de deixar governar la llista més votada després del 23J però amb excepcions, com el cas de Barcelona

Nacho Martín Blanco, cap de llista del PP per Barcelona a les eleccions generals del 23 J, als estudis de Ràdio Estel

El candidat del PP a Barcelona per les eleccions generals qualifica el moviment de Sirera a Barcelona com de gest de "responsabilitat" per evitar un govern independentista o dels Comuns

20 juny 2023

Redacció

ELECCIONS MUNICIPALS

POLÍTICA

Santi Rodríguez: "El PSC, a part de tenir la presidència del Parlament, hauria de tenir alguna cosa més"

El secretari general del Partit Popular de Catalunya diu que totes aquelles persones de Ciutadans que deixin el partit i vulguin sumar-se al projecte del PP “tenen la porta oberta”

2 juny 2023

Redacció